Website op maat

Wat kost nou eigenlijk een website bij jouw?

De vraag die ik vaak als eerste gesteld krijg is: Wat kost nu eigenlijk een website bij jouw?

Een website kun je het best vergelijken met een huis. Iedereen snapt dat een prefab huis niet hetzelfde kost als een onder architectuur ontworpen villa.

Lees verder om een idee te krijgen wat er binnen jouw budget mogelijk is.

Wordpress / Prefab


Een professionele website voor een klein budget

Wordpress is het populairste content management systeem (CMS) op het internet en word gebruikt om de website te beheren. De vormgeving van een Wordpress website wordt bepaald door de Template. Omdat Wordpress zo populair is zijn er duizenden templates te verkrijgen. Net als een prefab huis zijn deze templates niet uniek. Je betaalt eenmalig voor een licentie om de template te mogen gebruiken. De kans is groot dat we samen een template kunnen vinden die aansluit bij jouw wensen.

Met een template alleen ben je er niet. Net als een prefab huis is het een bouwpakket. Binnen de template heb je de ruimte om kleuren en lettertypes aan te passen, menu en pagina's aan te maken en teksten en foto's toe te voegen. Op deze manier wordt de de algemene template jouw eigen website.

Co[de]Pilot is eerlijk over het gebruik van templates in deze prijscategorie. Veel websitebouwers zijn dat niet en presenteren templates als hun eigen werk of gebruiken steeds dezelfde template met een ander kleurtje.
Echter er is niets mis met het gebruik van templates, het is juist een goede oplossing als je budget wat kleiner is en je toch op zoek bent naar een professionele website.

Concrete5 / Villa

Een website die naadloos aansluit bij jouw huisstijl kun je vergelijken met een villa onder architectuur. De website wordt exclusief voor jouw ontworpen door een grafisch vormgever.

Hoewel Wordpress erg populair is, is het niet altijd het meest geschikte pakket om websites mee te onderhouden. In de kern is Wordpress vooral geschikt voor simpele websites en blogs. Wil je iets meer dan moet je Wordpress uitbreiden met plugins. Het beheer van de website wordt door het gebruik van plugins vaak onnodig ingewikkeld zeker als je de website niet dagelijks onderhoud.

Als alternatief voor Wordpress werkt ik graag met Concrete5. De belangrijkste voordelen van Concrete5 zijn dan het beheer makkelijker is en dat je veel meer vrijheid hebt in het ontwerp van de website. Ook zijn ontwikkelkosten van een Concrete5 website lager dan die van een Wordpress site.

Het ontwikkelen van een website begint met een ontwerp van een grafisch vormgever. Voor het beste eindresultaat is het belangrijk dat de vormgever en webontwikkelaar goed met elkaar kunnen samenwerken. Co[de]Pilot werkt daarom het graag samen met Kaab Design & Art.

Als het grafische ontwerp af is dan vertaald co[de]Pilot dit ontwerp in een template voor Concrete5. Daarna kan de website gevult worden met jouw teksten en foto's.

Als je een website laat onwikkelen weet je van tevoren niet wat het resultaat zal zijn. Daarom werken we in alle fases intensief met jouw als klant samen zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Laravel / Diensten


Een standaard website kun je vergelijken met een woonhuis, ze komen in alle vormen en maten maar hebben min of meer dezelfde functie: informeren. Maar wat als je een website wil die meer doet dan alleen informeren, je wil iets verkopen of een online dienst verlenen.

Een voorbeeld van een website die iets anders doet dan informeren is een Webshop. Voor het beheer van webshops is Magento of WooCommerce zeer geschikt. Lees meer over webshops op de eCommerce pagina. Heb je een andere dienst in gedachten lees dan verder.

Voorbeelden van webdiensten zijn Facebook, Airbnb en Uber. Deze websites draaien niet op Wordpress of Concrete5 maar op hun eigen beheer systeem. Behalve een website heb je dus ook een beheersysteem op maat nodig.

Als je een webdienst wil ontwikkelen heb je vast al bedacht welke stappen ervoor nodig zijn om de dienst te leveren. Bijvoorbeeld klantregistratie, facturatie, planning, emails versturen, interactie met diensten van derden (API). En het liefst wil je natuurlijk zo veel mogelijk automatiseren.

Een beheer systeem wordt speciaal voor jouw ontwikkeld op basis van het Laravel framework. Alle onderdelen die samen jouw dienst vormen worden in dit beheersysteem samengebracht; wat je niet nodig hebt wordt weggelaten. Door zo veel mogelijk te automatiseren bespaar je tijd en dus geld.