Webdesign, Concrete5

Verloskundig Centrum de Wieg

De opdracht

Verloskundig Centrum de Wieg is een middelgrote verloskundige praktijk in het noord-oosten van Groningen. Het grafisch ontwerp van de huisstijl en website is van Kaab Design & Art.

De opdracht was om een website te ontwerpen die rust, zorg en vertrouwen uitstraalt. Bovendien was het belangrijk dat de website goed te gebruiken is op mobiele apparaten.

Voor het beheer van de website is gekozen voor Concrete5. De oude website was op basis van Wordpress. De omschakeling van Wordpress naar Concrete5 is als zeer positief ervaren door de medewerkers van de Wieg.

Project

Technische uitwerken van de website op basis van het ontwerp van Kaab Design & Art. Beheer van de website, agenda en baby-album mogelijk maken binnen een beheeromgeving op basis van Concrete5. Hosting en onderhoud door Co[de]Pilot obv een servicecontract

Details

Klant de Wieg

Jaar 2014

Mijn rol Technische uitwerking

Frond-end Foundation

CMS Concrete5

Bekijk live link

Klaar voor mobiel

Bijna de helft van het internetverkeer komt tegenwoordig van mobiele apparaten. De website van Verloskundig Centrum de Wieg is met deze gedachte ontworpen en uitgewerkt.

Uitgangspunt is dat het gebruik van de website net zo prettig moet zijn op mobiel als achter een computer of tablet.

Techniek

De website van de Wieg is ontwikkeld op basis van het Frond-End framework Foundation. Door te bouwen op de basis van een framework kun je kosten besparen en een kwalitatief goede Template maken voor Concrete5