Webdesign, Laravel

Bemoedigingssite

De opdracht

De Bemoedigingssite is een online platform waarop verschillende sprekers wekelijks, aan groep van ruim 5000 abonnees, een video bemoediging brengen.

De opdracht was om alle digitale uitingen van de bemoedigingssite samen te brengen in een beheeromgeving met eenzelfde stijl.

Voorheen werden nieuwsbrief, webshop, blog, video’s en website allemaal verzorgd door andere digitale dienstverleners. Dit maakte dat het beheer veel tijd koste en de uitstraling steeds anders was.

Project

Technische uitwerken van de website op basis van het ontwerp van Kaab Design & Art. Beheer van de website, video, nieuwsbrief, webshop en ecards mogelijk maken binnen een beheeromgeving op basis van Laravel.

Details

Klant Stichting Bemoedigingssite

Jaar 2016

Mijn rol Technische uitwerking

Frond-end Foundation

CMS Laravel

API Vimeo, Mailgun, Mollie

Bekijk live www.bemoedigingssite.nl

Klaar voor mobiel

Bijna de helft van het internetverkeer komt tegenwoordig van mobiele apparaten. De website van de Bemoedigingssite is met deze gedachte ontworpen en uitgewerkt.

Uitgangspunt is dat het gebruik van de website net zo prettig moet zijn op mobiel als achter een computer of tablet.

Nieuwsbrieven

Elke week stuurt de bemoedigingssite ruim 5000 nieuwsbrieven naar haar abonnees. Het versturen van de nieuwsbrief was een grote kostenpost in het budget van de Bemoedigingssite.

Door het verzenden en de opmaak van de nieuwsbrief in de beheeromgeving op te nemen en niet gebruik te maken van diensten als Mailchimp ed. werd het versturen van de nieuwsbrief goedkoper en het schrijven makkelijker.

De inhoud van de nieuwsbief kan nu voor een groot deel uit informatie gehaald worden die al is gepubliseerd op de website; zoals de laatste blogpost of een uitgelichte video.